Wat is ons erfgoed?

Cultureel erfgoed is de erfenis van fysieke artefacten (culturele eigendom) en immateriële eigenschappen van een groep of samenleving die zijn overgenomen van de vorige generaties, gehandhaafd in de huidige en geschonken ten behoeve van toekomstige generaties. Cultureel erfgoed, materiële cultuur (zoals gebouwen, monumenten, landschappen, boeken, kunstwerken en kunstvoorwerpen), immateriële cultuur (zoals folklore, tradities, taal en kennis), en natuurlijk erfgoed (met inbegrip van cultureel belangrijke landschappen en biodiversiteit ).
De opzet van het houden van het cultureel erfgoed van het heden voor de toekomst staat bekend als Preservation (Amerikaans Engels) of Conservation (Brits Engels), hoewel deze termen meer specifieke of technische betekenis kunnen hebben in dezelfde contexten in het andere dialect.

Objecten zijn een deel van de studie van de menselijke geschiedenis, omdat zij een concrete basis voor ideeën, en kunnen worden gevalideerd. Behoud ervan toont een erkenning van de noodzaak van het verleden en van de dingen die haar verhaal te vertellen. In het verleden is een vreemd land, David Lowenthal merkt op dat bewaarde objecten ook herinneringen valideren. Terwijl digitale acquisitietechnieken technologische oplossing kan de vorm en het voorkomen van artefacten met ongekende nauwkeurigheid in de geschiedenis verwerven kan verschaffen, de actualiteit van het object, in tegenstelling tot een reproductie, trekt mensen en geeft hen een letterlijke manier aanraken van het verleden.

Leave a Reply