Hoe kunnen we dingen bewaren?

Reeds in de periode dat de man als jager en verzamelaar van eten kwam, maar toen de landbouw en veeteelt werd uitgevonden, was er de noodzaak voor de conservering van levensmiddelen. Dit was nodig omdat het eten is niet altijd dezelfde kwaliteit en kwantiteit beschikbaar was. Bijvoorbeeld, de jacht kwam plotseling een grote hoeveelheid vlees beschikbaar. Opbrengsten uit de landbouw en de visserij was seizoensgebonden. Het conserveren van voedsel was dus nodig om honger en in een gevarieerd dieet behoeften te voorkomen. Bovendien maakt het mogelijk voor voedsel over lange afstanden. Een eenvoudige methode om voedsel te bewaren was koeling. Een koelmiddel was niet altijd beschikbaar, behalve in regio’s met permafrost. Koelwater bracht slechts een beperkte aftrek, maar een ijskelder, gevuld met ijs in de winter verzameld heeft het mogelijk gemaakt, althans niet te warm klimaat, het eten in de zomer voldoende af te koelen. In 1877, de koelmachine uitgevonden. In eerste instantie speelde een bijzondere rol in de brouwerij en het was de grotere brouwerijen die voor het eerst bezat een. Zij gebruikten ook dit om ijs te maken op commerciĆ«le basis. Men spreekt van een ijs. Het ijs werd geleverd aan de commerciĆ«le visserij, vis en groente handelaren en particulieren kunnen kopen. Toen later de kleinere koelmachines werden uitgevoerd en zij konden beschikken over koelkasten en diepvriezers, ijs fabrieken verdwenen. Naast droge koeling een veel gebruikte techniek, maar niet geconsumeerd kunnen worden toegepast. Korrels moet droog bewaard worden om schimmel te voorkomen. Bekend is de stokvis. Ook gedroogd fruit: druiven worden gedroogd, en dus bewaard gebleven, druiven. Hoe belangrijk het conserveren van voedsel bleek uit de uitvinding van de haring kaken. De haring die wordt gevangen en ze konden niet lang Duuren: Zoals later beschreven, Jacob Cats voorrdat de situatie met een eenvoudige verwerking bederfelijke organen van de haring kon worden verwijderd.

Leave a Reply